Cenos Ryż do risotto 300 g (2 saszetki)

Cenos Ryż do risotto 300 g (2 saszetki)

Karton 2 x 150 g
  6,19 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Ryż do risotto charakteryzuje się krótkimi ziarnami o pękatym kształcie. W czasie gotowania ziarna te wydzielają dużo skrobi, dzięki czemu nabierają kleistej konsystencji, zachowując przy tym wilgotność i soczystość. Doskonale komponuje się ze smakiem warzyw, grzybów i krewetek. Najlepiej smakuje z parmezanem i dodatkiem białego wina.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż biały okrągłoziarnisty
O marce Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Ryż basmati
Cenos Kuskus kasza błyskawiczna
Cechy czas gotowania: 15 minut
Liczba jednostek 4
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć Jedna porcja stanowi 75 g ryżu. Opakowanie zawiera 4 porcje.
Rozmiar opakowania 600g
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1449.000 / 341.000
Tłuszcze 0.2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 77.0 g
  • w tym cukry <0.5 g
Błonnik pokarmowy 1.5 g
Białko 7.4 g
Sól <0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie 1 saszetka = porcja dla 2 osób.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Przepis Risotto z warzywami
Składniki dla 3-4 osób, czas przygotowania 60 minut.

Składniki: 2 saszetki ryżu do risotto, około 2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), czerwona papryka, szklanka mrożonego groszku, jedna średniej wielkości marchew, pół główki małego brokuła, pół cukinii, 10 dkg sera parmezan lub cheddar, 3 łyżki oleju, 2 łyżki masła, świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy ryż i mieszamy tak długo aż ryż się zeszkli. Zmniejszamy ogień i dolewamy tyle bulionu, aby ziarna były nim przykryte. Gotujemy mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki. W razie potrzeby można dodać jeszcze bulionu lub wody. Warzywa myjemy, drobno kroimy i zalewamy na chwilę wrzątkiem. Następnie odcedzamy i dodajemy do ryżu. Dodajemy starty ser i masło. Całość gotujemy jeszcze dwie minuty. Jeżeli chcemy, aby potrawa miała bardziej wytrawny smak, oprócz bulionu dodajemy do ryżu jeszcze kieliszek białego wina.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Informacje o recyklingu Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...