Cenos Ryż parboiled 1 kg

Cenos Ryż parboiled 1 kg

Opakowanie wielokrotnie zamykane 1 kg
  14,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenia z warzywami i nie tylko.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż biały długi preparowany termicznie
Cechy czas gotowania: 12 minut
wygodne zamykanie
Rozmiar opakowania 1kg
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1430.000 / 337.000
Tłuszcze 0.3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g
Węglowodany 73.7 g
  • w tym cukry <0.5 g
Błonnik pokarmowy 5.2 g
Białko 7.3 g
Sól <0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Łosoś w sosie koperkowym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...