Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 1 kg

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 1 kg

Torebka 1 kg
  10,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Azotynowa sól peklująca, drobnoziarnista.
Rozmiar opakowania 1kg
Składniki sól, azotyn sodu E 250, substancja przeciwzbrylająca: E 536
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Żyto - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Pszenica - Może zawierać
Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel./Fax: +48 /32/ 47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel./Fax: +48 /32/ 47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Należy spożyć przed końcem: /Numer partii: data i numer partii z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: Sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.

Dozowanie
Ilość mięsa 1 kg / Ilość Soli Pekolwej 100 g / Ilość wody 1,5 l
Ilość mięsa 2 kg / Ilość Soli Pekolwej 150 g / Ilość wody 2,3 l
Ilość mięsa 3 kg / Ilość Soli Pekolwej 200 g / Ilość wody 3,0 l
Ilość mięsa 4 kg / Ilość Soli Pekolwej 250 g / Ilość wody 3,8 l
Ilość mięsa 5 kg / Ilość Soli Pekolwej 300 g / Ilość wody 4,5 l

Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przepis Pekolwane mięso:
Sposób przygotowania:
Przygotować mięso, sól peklową i wodę w ilości zgodnej z tabelą dozowania zamieszczoną na opakowaniu. Do wody dodać przyprawy wg własnego uznania, np. Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie cały Prymat, świeży czosnek. Wodę z przyprawami doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną solanką. Solanka musi przykrywać mięso. Mięso peklować przez 10 dni w temp. 2-6°C. Co 2 dni obrócić mięso w solance w celu lepszego rozprowadzenia solanki w mięsie. Przed wędzeniem mięso opłukać. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...