Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

Torebka 200 g
  3,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku - do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
O producencie Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku
Cechy + inspirujący przepis
produkt polski
Rozmiar opakowania 200g
Kraj pochodzenia Polska
Składniki skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt bezglutenowy.
Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.
Zalecenia dla alergików Gluten - Nie zawiera, Mleko - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1526.000 / 365.000
Tłuszcze -
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 89 g
  • w tym cukry 32 g
Białko -
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Składniki na biszkopt:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 50 g cukru (1/4 szklanki), 3 jaja, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko.

Wykonanie biszkoptu:
1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
2. W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
3. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
4. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Składniki na babeczki z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 3 jaja, 75 g cukru, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko, szczypta soli, 75 ml oleju lub roztopionego masła, 200 g czereśni, wiśni lub jagód (owoce przed użyciem obtoczyć w mące ziemniaczanej), 1 łyżka cukru pudru do posypania.

Wykonanie babeczek z owocami:
1. Białka jaja ubić ze szczyptą soli i z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku i ubijać dalej.
2. Następnie dodawać na przemian koncentrat ciasta biszkoptowego wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz olej. Foremki do babeczek wypełnić masą.
3. Do każdej foremki włożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce.
4. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Więcej przepisów na stronie www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...