Celiko Muffiny klasyczne bezglutenowe 280 g
Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe
Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
odpowiedni dla vegan
12 foremek gratis
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Produkt bezglutenowy
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 8.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja*
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
*W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minuty.
Wykonanie muffinów klasycznych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami, czekoladą itp.
Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C
Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja,
- 100 ml oleju,
- 40 ml wody,
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce,
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko
Wykonanie muffinów marchewkowo-cynamonowych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C