Celiko Muffiny klasyczne bezglutenowe 280 g

Celiko Muffiny klasyczne bezglutenowe 280 g

Pudełko 280 g
  9,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów.
O marce Polecamy również:
Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe
Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
Cechy nowa receptura - mniej cukru!
odpowiedni dla vegan
12 foremek gratis
Zawartość opakowania Opakowanie zawiera:, - 280 g mieszanki do ciasta, - 12 szt. foremek
Ilość porcji/użyć Zawartość opakowania: Opakowanie zawiera: - 280 g mieszanki do ciasta - 12 szt. foremek
Rozmiar opakowania 280g
Składniki cukier, mąka ryżowa, skrobia z tapioki modyfikowana, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Produkt bezglutenowy
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Nie zawiera, Mleko - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 662.00 kJ / 158.00 kcal
Tłuszcze 8.40 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 19.00 g
  • w tym cukry 8.60 g
Błonnik pokarmowy 0 g
Białko 1.40 g
Sól 0.28 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu, Produkt odpowiedni dla wegan
Przepis Muffiny klasyczne

Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja*
- 100 ml oleju
- 40 ml wody

*W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minuty.

Wykonanie muffinów klasycznych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami, czekoladą itp.

Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C

Muffiny marchewkowo-cynamonowe

Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja,
- 100 ml oleju,
- 40 ml wody,
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce,
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko

Wykonanie muffinów marchewkowo-cynamonowych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.

Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C
Pozostałe informacje Znak przekreślonego kłosa - PL-064-051
Rodzaj materiału opakowania 21 - Tektura płaska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...