Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Zgrzewane 200 g
  4,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
O producencie Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku
Cechy + inspirujący przepis
produkt polski
Rozmiar opakowania 200g
Kraj pochodzenia Polska
Składniki skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt bezglutenowy.
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne..
Zalecenia dla alergików Gluten - Nie zawiera, Mleko - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1515.000 / 362.000
Tłuszcze -
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 87 g
  • w tym cukry 26 g
Białko 1.7 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta
serwis@celiko.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Składniki na ciasto kruche z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.

Wykonanie ciasta kruchego z owocami:
1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami).
2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę.
3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym.
4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut.

Składniki na ciasteczka:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada.

Wykonanie ciasteczek:
1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę".
2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm.
4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć).
5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut.

Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.
Informacje o recyklingu Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...