Knorr Fix chili con carne 37 g
bez barwników
bez dodatku glutaminianu sodu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8.60 g
- w tym cukry 4.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
300 g mięsa mielonego wieprzowego
pół puszki czerwonej fasoli (120 g)
1 małą puszkę kukurydzy (100 g)
1 małą cebulę
3 łyżki oleju
200 g ryżu
300 ml wody
Sposób przygotowania:
1) Zeszklij na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso i podsmaż przez chwilę. Dodaj przepłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę.
2) Fix wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3) Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Rada:
1) Gotowe danie możesz posypać serem tartym i przybrać świeżymi listkami kolendry.
2) Ryż możesz zastąpić chipsami nachos.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.