Knorr Fix panierka Chrupiący kurczak serowy 70 g
wystarczy dodać tylko mięso i jajko
gwarantujemy: bardzo chrupiącą panierkę, 4 sery, idealna także do smażonego mięsa
bez barwników, bez konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.10 g
- w tym cukry 7.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
600 g udek z kurczaka
2 x 50 ml oleju
Knorr Fix panierka chrupiący Kurczak serowy
1 jajko lub mleko
500 mieszanki warzyw (papryka, cukinia, bakłażan)
500 g ziemniaków
Sposób przygotowania:
1) Zanurz kurczaka w roztrzepanym jajku lub mleku. Obtocz w panierce.
2) Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Opanierowane mięso posmaruj olejem z wierzchu. Piecz przez ok. 50 minut w 190°C.
3) Gotowego kurczaka podawaj z pieczonymi warzywami. Pokrój ziemniaki i warzywa na podobnej wielkości kawałki, obtocz w pozostałym oleju i dopraw do smaku przyprawami. Piecz razem z kurczakiem przez ostatnie 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Warzywna inspiracja
Przygotuj: po 150 g: cukini, bakłażana i batatów pokrojonych w grube plastry, 1 jajko lub mleko, 50 g mąki pszennej, Knorr Fix panierka Chrupiący Kurczak serowy, 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1) Wymieszaj jajko lub mleko z mąką, zanurz warzywa w powstałej zawiesinie i obtocz w panierce. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj opanierowane warzywa oliwą.
2) Warzywa piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 20-30 minut.