Knorr Fix panierka Chrupiący kurczak z czosnkiem 70 g
- Knorr Fix Chrupiący kurczak pomoże Ci zawsze wtedy, gdy masz ochotę zjeść pyszne, pełne smaku i jednocześnie szybkie danie
- Danie Knorr Fix to łatwy w przygotowaniu obiad, który możesz przyrządzić zarówno z mięsem, jak i w wersji wegetariańskiej z warzywami, a obie propozycje przygotowania znajdziesz na opakowaniu
- Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem to gwarancja bardzo chrupiącej panierki i naturalnego smaku
- Szybkie danie Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem nie zawiera konserwantów ani barwników
- Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem to doskonały pomysł na obiad oraz wyjątkowy smak, którym bez wysiłku możesz cieszyć się w swoim domu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.90 g
- w tym cukry 3.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
400 g piersi z kurczaka
80 ml oleju
Knorr Fix panierka Chrupiący Kurczak z czosnkiem
1 jajko lub mleko
300 g ziemniaków
400 g mixu sałat
3 łyżki oliwy
1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
1) Pokrój kurczaka w cienkie plastry, jak na kotlety. Zanurz w roztrzepanym jajku lub mleku i obtocz w panierce.
2) Smaż na średnio gorącym oleju, aż kotlety będą rumiane, chrupiące i wystarczająco wysmażone w środku.
3) Gotowe kotlety podawaj z ugotowanymi ziemniakami i sałatą wymieszaną z oliwą i sokiem z cytryny.
Warzywna inspiracja
Przygotuj: po 150 g: cukini, bakłażana i batatów pokrojonych w grube plastry, 1 jajko lub mleko, 50 g mąki pszennej, Knorr Fix panierka Chrupiący Kurczak z czosnkiem, 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1) Wymieszaj jajko lub mleko z mąką, zanurz warzywa w powstałej zawiesinie i obtocz w panierce. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj opanierowane warzywa oliwą.
2) Warzywa piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 20-30 minut.