Knorr Fix kurczak w sosie dyniowym 49 g
bez barwników
bez konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.10 g
- w tym cukry 7.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
300 g piersi z kurczaka
130 g cebuli
160 g papryki
150 g marchewki
50 ml oleju
300 ml wody
200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i paprykę i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 300 ml wody. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Rada: aby zwiększyć kremowość sosu, możesz zastąpić 100 ml wody śmietaną 18 %.
Warzywna inspiracja:
Składniki: 1 opakowanie Fix kurczak w sosie dyniowym, 300 g ciecierzycy z puszki, 130 g cebuli pokrojonej w kostkę, 150 g marchewki pokrojonej w plastry, 200 g żółtej papryki pokrojonej w plastry, 50 ml oleju rzepakowego, 300 ml wody, 200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Obsmaż warzywa na rozgrzanym oleju, na koniec dodaj przepłukaną w wodzie ciecierzycę.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 300 ml wody. Wszystko razem gotuj 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.