Knorr Fix kurczak w sosie pieczarkowym 33 g
bez barwników
bez konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.60 g
- w tym cukry 5.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
300 g piersi z kurczaka
130 g cebuli
150 g marchewki
200 g pieczarek
50 ml oleju
100 ml śmietany 12 %
200 ml wody
200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Warzywna inspiracja:
Składniki: 1 opakowanie Fix kurczak w sosie pieczarkowym, 300 g białej fasoli z puszki, 130 g cebuli pokrojonej w kostkę, 150 g selera naciowego pokrojonego w kostkę, 200 g pieczarek pokrojonych w plastry, 50 ml oleju rzepakowego, 200 ml wody, 100 ml śmietany 12%, 200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Obsmaż warzywa i grzyby na rozgrzanym oleju, na koniec dodaj przepłukaną w wodzie fasolę.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.