Knorr Fix Gulasz z kurczakiem 52 g
bez barwników
bez dodatku glutaminianu sodu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
- w tym cukry 5.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr”
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
500 g piersi z kurczaka
200 g papryki czerwonej
1 łyżka oleju
300 ml wody
4 porcje
Sposób przygotowania:
1) Mięso i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym oleju.
2) Wlej wodę, dodaj Fix i dokładnie wymieszaj.
3) Gulasz duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.
Rada:
1) Aby nadać daniu bardziej łagodny smak dodaj kilka łyżek śmietany.
2) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.