Hortex Mieszanka 9-składnikowa 450 g
Hortex Zupa jarzynowa
Hortex Szpinak rozdrobniony
Hortex Wiśnie
100 % natury
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 3.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6°C - 1 dzień
**-12°C - 2 tygodnie
***poniżej -18°C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej- 18°C
Tarta na cieście francuskim z mieszanką 9-składnikową Hortex i zielonym pesto
Składniki:
- Mieszanka 9-składnikowa Hortex - 1 opakowanie
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 150 g ricotty
- 50 g sera grana padano lub parmezanu
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki mieszanki ziół włoskich
- sól, pieprz
Na pesto:
- 100 g rukoli
- 80 ml oliwy z oliwek
- 50 g szpinaku
- 50 g prażonego słonecznika
- 50 g sera grana padano lub parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na pesto zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem. Na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia rozwiń ciasto francuskie, zagnij rogi i dociśnij je widelcem. Rozsmaruj pesto po całej powierzchni ciasta. Mieszankę 9-składníkową Hortex podsmaż krótko na patelni. Dopraw solą, pieprzem i ziołami włoskimi. Wyłóż warzywa na wcześniej przygotowane ciasto francuskie z pesto. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C (brzegi ciasta powinny się zarumienić). Po wyjęciu z piekarnika, ułóż za pomocą łyżeczki ser ricotta i posyp całość startym parmezanem.