Hortex Zupa królewska 450 g

Hortex Zupa królewska 450 g

Torebka 450 g
  7,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa królewska. Mieszanka warzywna z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietankowym. Produkt głęboko mrożony.
O marce Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Włoszczyzna paski
Hortex Zupa grzybowa
Cechy wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania 450g℮
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, SELER, szpinak w sosie śmietankowym 35 %: szpinak 70 %, sos śmietankowy 30 % (woda, ŚMIETANKA, mąka ryżowa, MASŁO, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, gałka muszkatołowa), pieczarki 15 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość błonnika
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: gorczycę, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Zawiera, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Zawiera, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 191.00 kJ / 46.00 kcal
Tłuszcze 1.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
Węglowodany 5.20 g
  • w tym cukry 1.90 g
Błonnik pokarmowy 2.10 g
Białko 1.80 g
Sól 0.30 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Przepis Kulinarne inspiracje Hortex
Pierożki filo z bryndzą

Składniki:
- Zupa królewska Hortex - 1 opakowanie
- 150 g bryndzy
- 10 płatów ciasta filo
- 50 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki maku
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz

Gotowe w 40 minut

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć do niej drobno posiekany czosnek, chwilę smaż, po czym dodaj zawartość zupy królewskiej. Często mieszaj i smaż do miękkości warzyw. Następnie dopraw je do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj rozdrobnioną bryndzę i wymieszaj, tak by ser zespolił nadzienie, po czym odstaw do przestygnięcia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 °C. W tym czasie plastry ciasta filo posmaruj masłem, pokrój na podłużne pasy o szerokości ok. 10 cm. Następnie nałóż łyżkę gotowego farszu na krótszy brzeg paska i składaj w trójkąty po przekątnej, tak żeby powstał rożek. Tak przygotowane pierożki filo po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Wstaw do piekarnika mniej więcej na 20 minut. Po upieczeniu odstaw pierożki na kilka minut aby ostygły.
Rodzaj materiału opakowania 4 - LDPE
Dodatkowe informacje o recyklingu Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...