Hortex Warzywa na patelnię po wiejsku 450 g
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
- w tym cukry 2.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
Nie zamrażać powtórnie
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Zapiekanki na ciabattach z warzywami na patelnię po wiejsku i oscypkiem
składniki:
Warzywa na Patelnię po Wiejsku Hortex - 1 opakowanie
350 g oscypka wędzonego
3 ciabatty
3 łyżki oleju
Sos:
200 ml jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
garść posiekanej natki pietruszki
Gotowe w 30 minut
przygotowanie:
Ciabatty rozkrój na pół, ułóż na blaszce do pieczenia. Warzywa na patelnię po wiejsku razem z przyprawami podsmaż na oleju. Na połówki ciabatt ułóż podsmażone warzywa, na wierzch ułóż plastry oscypka i zapiekaj 12 minut w 180 ℃. W międzyczasie w miseczce wymieszaj jogurt z posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Zapiekanki podawaj z sosem jogurtowym.