Hortex Warzywa na patelnię z ziołami i papryką 450 g
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
- w tym cukry 2.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl
Nie zamrażać powtórnie
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Curry warzywne z krewetkami
składniki:
Warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex - 1 opakowanie
350 g mrożonych, dużych krewetek
3/4 szklanki mleka
1 cebula
mała papryka chili
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
1 łyżka curry
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Gotowe w 20 minut
przygotowanie:
Oliwę i masło rozgrzej na głębokiej patelni, dodaj drobno pokrojony czosnek, cebulkę i chili. Duś kilka minut, po czym dodaj curry, a za jakiś czas warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż kolejne kilka minut. Następnie wlej mleko i wsyp wiórki kokosowe. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut. Mrożone krewetki przelej wrzącą wodą i dodaj do warzyw. Całość duś około 5-7 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.