Hortex Zupa grzybowa 450 g

Hortex Zupa grzybowa 450 g

Torebka 450 g
  12,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa grzybowa. Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
O marce Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa pieczarkowa
Hortex Jagody leśne
Hortex Bób
Cechy wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania 450g℮
Składniki warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, SELER, podgrzybki 30 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość błonnika
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Zawiera, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 194.00 kJ / 46.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 7.90 g
  • w tym cukry 1.70 g
Błonnik pokarmowy 2.20 g
Białko 1.80 g
Sól 0.04 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Kulinarne inspiracje Hortex
Zupa grzybowa z oliwą truflową

Składniki:
- Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu np. grzybowego
- 200 g pieczarek
- 50 ml śmietany 30 %
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 40 ml oliwy truflowej
- 2 białe cebule
- 1 pęczek koperku
- 0,5 g szafranu
- olej rzepakowy
- sól, pieprz

Gotowe w 50 minut

Przygotowanie:
Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Rodzaj materiału opakowania 4 - LDPE
Dodatkowe informacje o recyklingu Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...