Hortex Zupa jarzynowa 750 g
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Hortex Marchewka kostka
Hortex Marchewka z groszkiem
100 % natury
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Składniki:
- Zupa jarzynowa Hortex - 1 opakowanie
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżeczki masła
- kilka łyżek wody
- sól, pieprz
sos duński:
- 200 g majonezu (połowę można zastąpić jogurtem)
- 5 łyżek marynowanych cebulek perłowych
- ok. 25-30 szt. korniszonów
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Na patelnię lub do garnka wsyp zawartość zupy jarzynowej i podsmaż na maśle. Potem dodaj odrobinę wody i duś pod przykryciem do miękkości składników. Odstaw do wystygnięcia. Następnie pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, zawiń szczelnie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C ok. 35 minut. Upieczoną pierś wyjmij, odstaw do ostygnięcia i pokrój w kostkę. Teraz przygotuj sos. W tym celu drobno posiekaj cebulki i korniszony i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. Na koniec upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka oraz zupę jarzynową wymieszaj z sosem i wstaw do lodówki mniej więcej na godzinę. Gotową sałatkę podawaj posypaną koperkiem.