Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem 750 g
Hortex Marchewka z groszkiem
Hortex Truskawki
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
100 % natury
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6°C - 4 dni
**-12°C - 1 miesiąc
***poniżej -18°C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Tajska zupa kalafiorowa
Składniki:
- Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex - 1 opakowanie
- 500 g mięsa z piersi kurczaka
- 500 ml bulionu
- 1 puszka mleka kokosowego
- kawałek imbiru (ok. 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili - bez pestek
- 3 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
- świeża kolendra
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Do garnka, na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojony imbir, czosnek i papryczkę. Smaż chwilę i dodaj: curry, sos sojowy i rybny. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z limonki. Na koniec dodaj pokrojone mięso z kurczaka. Gotuj ok. 10-15 min.
Gotową zupę przelej na talerz i udekoruj świeżą kolendrą.