Kotányi Przyprawa do indyka 25 g

Kotányi Przyprawa do indyka 25 g

Saszetka 25 g
  2,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do indyka, mieszanka przyprawowa.
O marce Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Cechy 100 % naturalny smak
Rozmiar opakowania 25g℮
Składniki sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), tymianek, papryka, cebula, czosnek, pieprz, majeranek, rozmaryn
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 477.00 kJ / 114.00 kcal
Tłuszcze 2.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
Węglowodany 12.00 g
  • w tym cukry 3.30 g
Białko 5.60 g
Sól 62.00 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis Smażone medaliony z indyka z sosem grzybowym
Dla 4 osób:

8 medalionów z indyka (70 g każdy),
2 łyżki przyprawy do Indyka Kotányi,
2 łyżki masła, 2 łyżki oleju,
250 g grzybów, 2 małe cebule, białe wino,
250 ml śmietanki, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki szczypiorku.

Przygotowanie:
Drobno posiekaj grzyby i cebulę. Natrzyj medaliony przyprawą do Indyka Kotányi.

Powoli smaż medaliony z każdej strony na maśle i oleju, przez około 3 minuty. Wyjmij z patelni, owiń folią aluminiową i utrzymuj w cieple. W sosie z pieczenia podsmaż grzyby i cebulę, następnie zdeglasuj całość białym winem. Dodaj śmietankę i sos pieczeniowy, gotuj na wolnym ogniu.

Dodaj szczypiorek i sól do smaku.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...