Kotányi Przyprawa do indyka 25 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 3.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Dla 4 osób:
8 medalionów z indyka (70 g każdy),
2 łyżki przyprawy do Indyka Kotányi,
2 łyżki masła, 2 łyżki oleju,
250 g grzybów, 2 małe cebule, białe wino,
250 ml śmietanki, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki szczypiorku.
Przygotowanie:
Drobno posiekaj grzyby i cebulę. Natrzyj medaliony przyprawą do Indyka Kotányi.
Powoli smaż medaliony z każdej strony na maśle i oleju, przez około 3 minuty. Wyjmij z patelni, owiń folią aluminiową i utrzymuj w cieple. W sosie z pieczenia podsmaż grzyby i cebulę, następnie zdeglasuj całość białym winem. Dodaj śmietankę i sos pieczeniowy, gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj szczypiorek i sól do smaku.