Prymat Przyprawa kurczak grill 25 g

Prymat Przyprawa kurczak grill 25 g

Torebka 25 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Kurczak grill - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania 25g
Składniki sól, papryka słodka, cebula, kminek, owoc kolendry, GORCZYCA biała, majeranek, chili, oregano, tymianek , ziele angielskie
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących

Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 667.000 / 160.000
Tłuszcze 5.5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.8 g
Węglowodany 14.0 g
  • w tym cukry 5.5 g
Białko 6.6 g
Sól 50.5 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Grillowane pałki z kurczaka
Składniki:
- 4 pałki z kurczaka,
- 4 młode ziemniaki,
- 3 łyżki Przyprawy do ziemniaków Prymat,
- 3 łyżki Rozmarynu suszonego Prymat.

Marynata:
- 150 ml oliwy z oliwek,
- 1/2 opakowania przyprawy Kurczak grill Prymat.

Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Natrzeć nią umyte i osuszone pałki. Tak przygotowane mięso wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie ułożyć pałki na ruszcie i piec około 30 minut. Podczas pieczenia smarować pozostałą marynatą. Ziemniaki ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu ponacinać, skropić oliwą z oliwek i posypać przyprawą do ziemniaków i rozmarynem. Następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować przez około 30 minut do miękkości.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Warto wiedzieć
Najlepsze do grillowania są podudzia, pałki, skrzydełka oraz filety z piersi kurczaka. W trakcie grillowania dla uzyskania chrupiącej, pięknie przypieczonej skórki, koniecznie podlewaj mięso marynatą.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...