Prymat Przyprawa stek grill 20 g

Prymat Przyprawa stek grill 20 g

Torebka 20 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Stek grill - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania 20g
Składniki sól, cebula, papryka słodka, GORCZYCA biała, pieprz czarny, majeranek (3,5%), marchew, owoc kolendry, owoc jałowca, rozmaryn, chili, kurkuma, tymianek , ziele angielskie
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących

Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 947.000 / 227.000
Tłuszcze 6.2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.8 g
Węglowodany 27.0 g
  • w tym cukry 12.0 g
Białko 8.2 g
Sól 34.3 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Grillowane steki z polędwicy wołowej
Składniki:
- 4 steki z polędwicy wołowej,
- 4 gałązki rozmarynu.

Marynata:
- 1/2 opakowania przyprawy Stek grill Prymat,
- 4-5 rozgniecionych ząbków czosnku,
- 4 łyżki oliwy z oliwek.
Do smaku: Pieprz kolorowy, Sól morska Prymat.

Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Steki opłukać, osuszyć i natrzeć marynatą, na każdym położyć gałązkę świeżego rozmarynu. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Grillować po 6-8 minut z każdej strony. Gotowe mięso posolić, owinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut. Przed podaniem doprawić zmielonym kolorowym pieprzem.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Warto wiedzieć
Aby zamarynować mięso przed grillowaniem, wystarczy połączyć przyprawę z olejem rzepakowym. Dla wzbogacenia smaku można dodać również musztardę lub miód.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...