Sante Otręby pszenne 150 g
Otręby pszenne mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na:
- wysoką zawartość błonnika
- źródło witamin: wit. B6, niacyny, tiaminy, wit. E, kwasu foliowego
- zawartość składników mineralnych: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, potasu, manganu
Zawarty w Otrębach pszennych Sante magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów*.
*Już jedna porcja (20 g) Otrąb pszennych Sante spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać powyższy efekt zdrowotny.
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
Żywność funkcjonalna
To żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne.
Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
witamina: B6, B1, E
fosfor, magnez, żelazo
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
- w tym cukry 0.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
serwis@sante.pl
www.sante.pl
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
serwis@sante.pl
www.sante.pl
Wegetariańskie „co nieco"
Składniki:
2 surowe marchewki, 2 jabłka kwaśne, mieszanka płatków (pszenne, żytnie, owsiane, kukurydziane), wg upodobania: pestki dyni, słonecznika, wiórki kokosowe, rodzynki, siemię lniane, Otręby pszenne Sante (4 łyżki), kefir lub jogurt naturalny (1/3 szklanki).
Sposób przygotowania:
Zetrzyj na tarce marchewkę i jabłko, wymieszaj. Dodaj mieszankę płatków i otręby pszenne. Całość wymieszaj z kefirem lub jogurtem.