Sante Otręby owsiane 150 g
Sante Otręby owsiane 150 g

Sante Otręby owsiane 150 g

Torebka 150 g
  2,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Czy wiesz, że:
Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, witamina B1, kwas foliowy, potas, magnez, żelazo i cynk.
Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia.
Można stosować je jako dodatek do:
- wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek
- surówek, jogurtów, koktajli, kefirów i twarożków
- różnych panierek.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Otręby owsiane stabilizowane.
Cechy wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Rozmiar opakowania 150g℮
Składniki otręby OWSIANE
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Informacja o alergenach Produkt może zawierać soję, mleko, orzechy oraz orzeszki arachidowe.
Zalecenia dla alergików Mleko - Może zawierać, Orzechy - Może zawierać, Owies - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1570.00 kJ / 374.00 kcal
Tłuszcze 7.30 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.30 g
Węglowodany 52.00 g
  • w tym cukry 1.40 g
Błonnik pokarmowy 18.00 g
Białko 16.00 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Tiamina (B1) 1.00 mg
Kwas foliowy 51.00 µg
Kwas pantotenowy 1.40 mg
Potas 638.00 mg
Fosfor 718.00 mg
Magnez 230.00 mg
Żelazo 8.00 mg
Cynk 5.00 mg
Mangan 5.60 mg
Adres producenta Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Adres zwrotny Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa

Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Kuchnia Sante
Racuszki z jabłkiem i otrębami

Składniki:
1 szklanka zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego Sante), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli.

Sposób przygotowania:
Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...