Sante Otręby owsiane 150 g
Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, witamina B1, kwas foliowy, potas, magnez, żelazo i cynk.
Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia.
Można stosować je jako dodatek do:
- wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek
- surówek, jogurtów, koktajli, kefirów i twarożków
- różnych panierek.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.30 g
- w tym cukry 1.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.pl
Racuszki z jabłkiem i otrębami
Składniki:
1 szklanka zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego Sante), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego!