Sante Kasza jaglana 350 g
Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
- w tym cukry 0.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta:
serwis@sante.pl
Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło.
Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem.