Sante Sól himalajska różowa 350 g
- Jest nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie).
- Wzbogacona jodem - jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).
- W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku. Sól himalajska Sante uatrakcyjni codzienne posiłki, znacząco wpływa na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu w potrawach. Sól himalajska Sante nadaje się również do przygotowania domowych napojów izotonicznych.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta
serwis@sante.pl
Składniki: 1 awokado, 100 g twarogu, ½ cytryny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, duża szczypta Soli himalajskiej Sante.
Sposób przygotowania: Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ do miseczki. Dodać twaróg i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem lub blenderem. Dodać sok z cytryny, posiekany czosnek i jogurt naturalny oraz sól himalajską Sante do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecamy również z Pieczywem chrupkim Sante, Macą lub Waflami ryżowymi Sante.