Sante Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu 350 g
- Zawiera o 30 % mniej sodu niż zwykła sól.
- Wzbogacona jodem, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy, w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego.
- Jest źródłem naturalnego magnezu.
- Bez E536 - żelazocyjanku potasu (substancji przeciwzbrylającej).
w trosce o Twój układ krążenia*
*Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta
serwis@sante.pl
Więcej informacji znajdziesz na:
www.sante.pl
Gomasio jest mieszanką uprażonych ziaren sezamu i soli morskiej. Świetnie smakuje z potrawami z ryżu, daniami warzywno-zbożowymi. Doskonale nadaje się jako posypka do sałatek oraz dodatek do zup, kasz i quinoa.
Składniki: 10 łyżeczek sezamu, 1 łyżeczka soli morskiej Sante o obniżonej zawartości sodu. Sezam prażymy na rozgrzanej, suchej patelni, często mieszając, do momentu uzyskania złocistego koloru.
Dodajemy sól Sante i prażymy przez chwilę. Wystudzone, uprażone składniki przekładamy do moździerza. Rozdrabniamy tak, by część ziarenek pozostała w całości.
W celu zapewnienia świeżości gomasio przekładamy do szczelnego pojemnika i zużywamy w ciągu 8-10 dni.