Sante Skarby Ziemi Jagody goji 150 g

Sante Skarby Ziemi Jagody goji 150 g

Torebka 150 g
  13,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Jagody Goji nazywane „owocami długowieczności" lub „czerwonymi diamentami" w tradycji chińskiej i tybetańskiej znane i cenione od 2000 lat.

Jagody Goji uznawane są za „superfruits" czyli superowoce, ponieważ:
- są źródłem białka i żelaza
- mają wysoką zawartość błonnika

Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.

Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.

Jagody goji są podstawą wielu inspiracji kulinarnych i znajdują zastosowanie jako dodatek do:
- ciast i deserów,
- musli oraz batonów zbożowych,
- ryżu,
- zup.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Jagody goji suszone.
Rozmiar opakowania 150g℮
Oświadczenia żywieniowe są źródłem białka i żelaza, mają wysoką zawartość błonnika

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1414.00 kJ / 335.00 kcal
Tłuszcze 1.90 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
Węglowodany 58.00 g
  • w tym cukry 45.00 g
Błonnik pokarmowy 15.00 g
Białko 14.00 g
Sól 0.57 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Żelazo 2.80 mg
Adres producenta Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa

Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta serwis@sante.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Przepis na kaszę jaglaną z bakaliami

Składniki:
- 2 szklanki kaszy jaglanej Sante
- 2 garście migdałów Sante
- 2 garście jagód goji Sante
- 4 łyżki pestek dyni Sante
- 4 łyżki siemienia lnianego Sante
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub ksylitolu Sante
- szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Sante
- 1 łyżka oliwy do podsmażenia kaszy

Przygotowanie:
Jagody goji namoczyć w wodzie. Na suchej patelni uprażyć migdały, następnie dodać pestki dyni, siemię lniane i prażyć dalej przez krótką chwilę. Tak przygotowaną mieszankę przesypać do miski. 2 szklanki kaszy jaglanej ugotować w 4 szklankach wody. Ugotowaną kaszę jaglaną podsmażyć na oliwie dodać cynamon, sól, cukier trzcinowy lub ksylitol, a następnie wymieszać z prażoną mieszanką i odsączonymi jagodami goji. Najlepiej smakuje podawana na ciepło.

Smacznego!
`
Ładuję...
Ładuję...