Winiary Pomysł na... Zapiekanka makaronowa z szynką 35 g
Więcej na winiary.pl
po prostu dobre!
z naturalnymi składnikami*
suszone z dbałością
*naturalne składniki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5.00 g
- w tym cukry 2.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Sprawdź zanim wyrzucisz
Popatrz - Powąchaj - Posmakuj
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- 200 g makaronu np. rurki
- 150 g wędzonej szynki
- 150 ml śmietanki (12 %)
- 50 g żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
35 min., 4 Porcje
1. Zawartość opakowania rozprowadź w 150 ml śmietanki (12 %) i 600 ml wody. Zagotuj w garnku, od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez 1 minutę.
2. Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia wsyp surowy makaron, posyp go pokrojoną w kostkę szynką i zalej go bazą przygotowaną Z pomysłem na.., po czym dobrze wymieszaj. Posyp startym żółtym serem. Nie przykrywaj.
3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez ok. 35 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia ,,od dołu").