Winiary Pomysł na... Garnek serowy z pieczarkami 34 g
z naturalnymi składnikami*
suszone z dbałością
*naturalne składniki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11.10 g
- w tym cukry 1.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
- 150 ml śmietanki 30 %
- 150 g makaronu penne
- 250 g mięsa mielonego
- 100 g pieczarek
- 100 g pora
Sposób przyrządzenia:
30 min., 4 porcje
1. Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.
2. W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zarumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.
3. Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30 % oraz nasz Pomysł na... Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu meszając.
4. Po zagotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.