Delecta Proszek do pieczenia 15 g
na 0,5 kg mąki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 0.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Zawartość torebki wystarcza na spulchnienie ciasta z ok. 0,5 kg mąki (zależnie od typu ciasta).
Przygotuj: 100 ml mleka, 2 szklanki cukru, 250 g margaryny, 350 g mąki, 3 jaja, 6 łyżek kakao, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Delecta, 10 kropli aromatu rumowego do ciast Delecta. Mleko, margarynę, cukier, aromat oraz kakao razem zagotuj. Odlej połowę szklanki tej masy i odstaw. Do reszty, gdy ostygnie, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, dodaj żółtka i pianę ubitą z białek. Całość wymieszaj. Masę przełóż do natłuszczonej okrągłej formy o śr. 24 cm. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 1 godzinę. Po wystudzeniu polej pozostawioną masą czekoladową.