Delecta Cukier wanilinowy 15 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
na 1 kg mąki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 99.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przygotuj: galaretkę smak wiśniowy Delecta, galaretkę smak cytrynowy Delecta, 1 puszkę mleka zagęszczonego słodzonego, 2 łyżki żelatyny Delecta, cukier wanilinowy 15 g Delecta, polewę smak ciemnej czekolady Delecta.
Żelatynę rozprowadź w 1/2 szklanki letniej wody z dodatkiem cukru wanilinowego. Każdą galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody. Po wystudzeniu galaretkę ubij mikserem, dodaj 1/3 ilości mleka zagęszczonego. Wylej do formy o wymiarach 25 x 28 cm. Ubij żelatynę, dodaj 1/3 ilości pozostałego mleka. Wylej na warstwę galaretki. Czynności powtórz dla drugiej galaretki. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Udekoruj polewą.