Delecta Mix do śmietany 13 g
na 250 ml śmietany
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16.00 g
- w tym cukry 9.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
1. Do wysokiego naczynia wiej dobrze schłodzoną śmietanę.
2. Ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji.
3. Wsyp zawartość torebki (wymieszaną z cukrem pudrem) i chwilę miksuj.
4. Schłódź w lodówce.
Dobre rady
- Jeśli chcesz uzyskać lekką, a jednocześnie sztywną konsystencję - użyj śmietany 36 % tł. (nie ubijaj zbyt długo, bo się zmaśli)
- Krem będzie się dobrze trzymał ciasta, jeżeli posypiesz je niewielką ilością mixu.
- Owoce zachowają świeżość, a biszkopt nimi nie nasiąknie, jeżeli wymieszasz je z drugim opakowaniem mixu.