Delecta Proszek do pieczenia 30 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
na 1 kg mąki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 0.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Zawartość torebki wystarcza na spulchnienie ciasta z ok. 1 kg mąki (zależnie od typu ciasta).
Przygotuj: spód: 150 g mąki, 125 g cukru, 100 g miękkiej margaryny, 1 jajo, 100 ml mleka lub śmietany, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Delecta; nadzienie: 300 g owoców (truskawek, wiśni, śliwek lub innych), cukier wanilinowy 15 g Delecta.
Owoce wymieszaj z cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki do przygotowania spodu ciasta zmiksuj w głębokiej misce. Gotową masę wyłóż do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy o śr. 24 cm. Na wierzch wyłóż owoce. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 1 godzinę.