Delecta Cukier żelujący 3:1 350 g
Torebka 350 g
Opis produktu
Ten doskonały produkt do przyrządzania konfitur i dżemów pomoże Ci zapełnić spiżarnię znakomitymi przetworami.
Nadaje się do sporządzania dżemów ze wszystkich rodzajów owoców.
Teraz smak lata zagości na dobre na Twoim stole.
Zastosowanie
Doskonała mieszanka do szybkiego sporządzania niskosłodzonych dżemów i konfitur.
Nadaje się do sporządzania dżemów ze wszystkich rodzajów owoców.
Teraz smak lata zagości na dobre na Twoim stole.
Zastosowanie
Doskonała mieszanka do szybkiego sporządzania niskosłodzonych dżemów i konfitur.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka żelująca w proszku
O marce
Delecta - Prosto z serca
Cechy
porcja na 1 kg owoców do dżemów niskosłodzonych
Rozmiar opakowania
350g
Składniki
cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, glukoza
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj
1 kg owoców
350 g cukru żelującego
garnek z grubym dnem
Przygotowanie dżemu
Przygotuj owoce: umyj, odszypułkuj, pozbaw pestek i ewentualnie rozdrobnij. Przygotowane owoce (1 kg) wymieszaj z cukrem żelującym. W przypadku użycia mało soczystych owoców dodaj 5 łyżek wody.
Podczas przyrządzania dżemów z brzoskwiń dodaj łyżeczkę kwasku cytrynowego Delecta.
Zagotuj ciągle mieszając, następnie trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Zestaw z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.
Dobre rady
Aby jak najdłużej zachować witaminy naturalnie zawarte w owocach, gotowy dżem przechowuj w zamkniętych słoikach w chłodnym zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu dżem przechowuj w lodówce.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl 1 kg owoców
350 g cukru żelującego
garnek z grubym dnem
Przygotowanie dżemu
Przygotuj owoce: umyj, odszypułkuj, pozbaw pestek i ewentualnie rozdrobnij. Przygotowane owoce (1 kg) wymieszaj z cukrem żelującym. W przypadku użycia mało soczystych owoców dodaj 5 łyżek wody.
Podczas przyrządzania dżemów z brzoskwiń dodaj łyżeczkę kwasku cytrynowego Delecta.
Zagotuj ciągle mieszając, następnie trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Zestaw z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.
Dobre rady
Aby jak najdłużej zachować witaminy naturalnie zawarte w owocach, gotowy dżem przechowuj w zamkniętych słoikach w chłodnym zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu dżem przechowuj w lodówce.