Diamant Cukier puder 400 g

Diamant Cukier puder 400 g

Torebka 400 g
  3,19 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Słodkie pieczenie

Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew. Udekoruje Twoje ciasta i desery. Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier puder.
Cechy idealny do wypieków
Produkt polski
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania 400g
Kraj pochodzenia Polska

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1700.00 kJ / 400.00 kcal
Tłuszcze 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100.00 g
  • w tym cukry 100.00 g
Białko 0 g
Sól 0 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cukrownia Środa
ul. Niedziałkowskiego 27
63-000 Środa Wlkp.

Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl

Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres zwrotny Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl

Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepis Babka z owocami

Składniki:
250 g dowolnych owoców (jagód/borówek/porzeczek/malin), 1 szklanka oleju słonecznikowego, 1 szklanka cukru drobnego Diamant, 4 jajka (temperatura pokojowa), 100 g jogurtu naturalnego (temperatura pokojowa), 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder Diamant do posypania

Przygotowanie:
1. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia. Utrzeć masło oraz cukier drobny Diamant mikserem na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy.
2. Dodawać pozostałe składniki w następującej kolejności: jajka, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia, kontynuując miksowanie.
3. Przemyć owoce, które zamierzamy dodać do ciasta i dobrze je osuszyć.
4. Wykładać formę ciastem małymi porcjami, pamiętając o dosypywaniu owoców. Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 45-50 minut, aż do "suchego patyczka".
5. Ostygniętą babkę wyłożyć z formy i posypać przed podaniem cukrem pudrem Diamant.
Rodzaj materiału opakowania 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
`
Ładuję...
Ładuję...