Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Karton 500 g
  9,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier trzcinowy nierafinowany
Rozmiar opakowania 500g

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1615.000 / 380.000
Tłuszcze 0.0
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 95.0 g
  • w tym cukry -
Białko 0.0
Sól -

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepis Glazurowane nóżki kurczaka
Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól.

Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły.

Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.
`
Ładuję...
Ładuję...