Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Karton 500 g
  5,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka.

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier trzcinowy nierafinowany
Rozmiar opakowania 500g

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1700.000 / 400.000
Tłuszcze 0.0
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0
Węglowodany 100.0 g
  • w tym cukry 100.0 g
Białko 0.0
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Adres zwrotny Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl

dołącz do nas
www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepis Ciasto z suszonymi morelami i migdałami

Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki.

Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut.

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl
`
Ładuję...
Ładuję...