Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g

Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g

Torba 500 g
  8,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier żelujący 3:1.
Cechy krótkie gotowanie
oszczędność energii
pektyna owocowa
1,5 kg owoców 0,5 kg cukru żelującego
Rozmiar opakowania 500g
Składniki cukier, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy/koksowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki konserwanty - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1681.00 kJ / 396.00 kcal
Tłuszcze 0.30 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
Węglowodany 97.00 g
  • w tym cukry 97.00 g
Białko 0 g
Sól 0.04 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres zwrotny Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis Prosty i szybki sposób na domowe konfitury. Gotujesz tylko 3 minuty.

Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.

Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Ważne wskazówki
- Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców.
- Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1.
- Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Rodzaj materiału opakowania 81 - Papier i tektura/plastik
Informacje o recyklingu Torba - Nadające się do recyklingu
Dodatkowe informacje o recyklingu Nadaje się do recyklingu, Wyrzuć do pojemnika żółtego na plastik i metal. Sprawdź u lokalnego odbiorcy odpadów.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...