Diamant Cukier żelujący 1:1 1 kg

Diamant Cukier żelujący 1:1 1 kg

Torba 1 kg
  8,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier żelujący 1:1.
Cechy prosty sposób na konfitury
1 kg owoców na 1 kg cukru żelującego
krótkie gotowanie
oszczędność energii
zawiera pektynę
Rozmiar opakowania 1kg
Składniki cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyna, olej roślinny (palmowy/kokosowy)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1694.00 kJ / 398.00 kcal
Tłuszcze 0.20 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
Węglowodany 98.00 g
  • w tym cukry 98.00 g
Białko 0 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Adres zwrotny Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis Konsumencki:
tel. +48 61 866 5061
www.diamant.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, a następnie gotować przez 4 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). nie należy używać innego typu zamknięcia.

Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione owoce zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Galaretki
3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, jabłkowy i agrestowy gotować 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Ważne wskazówki
Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełniać tylko do połowy.
Udanych przetworów!
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...