Papryka czerwona

Papryka czerwona

Produkt wagowy, cena za 0,25 kg
  3,75 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu

Papryka to prawdziwa witaminowa bomba. To mało powszechna wiedza, ale ma ona pięć razy większą zawartość witaminy C niż cytryna. Raczej nie polecamy dodawać jej do herbaty, ale na kanapkę lub do sałatki już jak najbardziej. Znajdziesz w niej również, nie mniej ważne, witaminy A i B, a także potas, żelazo, magnez i wapń. Potrafi też spowolnić procesy starzenia. Po obróbce termicznej traci dużo mniej witaminy C niż inne warzywa, dlatego polecamy zrobić do niej nadzienie mięsno-warzywne i całość zapiec w piekarniku.

Składniki Papryka czerwona

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 129.750 / 31.000
Tłuszcze 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
  • w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone <0,1g
Węglowodany 6,6g
  • w tym cukry <0,5g
Błonnik pokarmowy 2g
Białko 1,3g
Sól <0,01g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Przechowywanie W celu zachowania świeżości, spożyć tak szybko, jak to możliwe.
Pozostałe informacje Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych informacji o sprzedawanych produktach. By mieć pewność, że skład oraz wartości odżywcze i alergeny nie uległy zmianie, zalecamy sprawdzić etykietę produktową przed spożyciem produktu.
Kraj pochodzenia HISZPANIA
Kategoria KLASA PI
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...