Papryka zielona
To tak naprawdę papryka czerwona, która nie zdążyła do końca dojrzeć. Ma dzięki temu dłuższą trwałość niż jej kolorowe siostry. Jest również mniej kaloryczna, co sprawia, że można się nią raczyć do woli, bez obaw o linię. Świetnie pasuje jako dodatek do wszelkich sałatek warzywnych. Ma mnóstwo kwasu foliowego, pomocnego nie tylko dla kobiet w ciąży. Działa odmładzająco dzięki witaminie E. Robisz przyjęcie? Potnij ją na paseczki i przygotuj lekki dip jogurtowy i pomidorowy. To zdrowy sposób na małe co nieco!
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone <0,1g
- w tym cukry <0,5g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).