Cenos Kasza bulgur 300 g (3 x 100 g)

Cenos Kasza bulgur 300 g (3 x 100 g)

Karton 3 x 100 g
  6,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Kasza bulgur powstaje z gotowanych, suszonych i delikatnie łamanych ziaren pszenicy Durum - uznawanej za najbardziej wartościową odmianę pszenicy. Jest delikatna i subtelna w smaku, co daje jej ogromne możliwości zastosowania w kuchni. Świetnie komponuje się jako dodatek do rodzinnego obiadu, a także farsz czy baza do pysznych sałatek. Idealnie prezentuje się zarówno w daniach na słodko jak i słono.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza bulgur z pszenicy twardej Durum
O marce Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 25 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza bulgur brązowy
Cenos Kasza kuskus pełnoziarnisty
Cechy czas gotowania: 15 minut
źródło błonnika
Liczba jednostek 3
Liczba użyć 3 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 3
Rozmiar opakowania 300g
Oświadczenia żywieniowe Źródło błonnika

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1406.000 / 333.000
Tłuszcze 1.9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
Węglowodany 61.0 g
  • w tym cukry 2.8 g
Błonnik pokarmowy 15.0 g
Białko 10.0 g
Sól <0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Kotleciki z kaszy bulgur faszerowane serem feta
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.

Składniki: 200 g kaszy bulgur, 150 g sera feta, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 50 g orzechów piniowych, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz, olej do smażenia.

Przygotowanie: Kaszę moczymy przez ok. 30 minut po czym odsączamy. Następnie mieszamy ją z połową sera feta, posiekana natką, cebulą oraz czosnkiem. Dodajemy przyprawy, orzechy piniowe i całość miksujemy. Z masy formujemy małe kulki umieszczając w środku porcję sera feta. Kotleciki smażymy na rumiany kolor w głębokim tłuszczu.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Informacje o recyklingu Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
`
Ładuję...
Ładuję...