Cenos Kasza jaglana 400 g (4 torebki)

Cenos Kasza jaglana 400 g (4 torebki)

Karton 4 x 100 g
  5,45 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Kasza jaglana nazywana jest królową kasz. Stanowi doskonałe źródło białka. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Jest niezastąpionym składnikiem sałatek, placków i deserów. Sprawdza się w każdej kuchni!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jaglana
O marce Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana biała
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Cechy czas gotowania: 15 minut
Liczba jednostek 4
Liczba użyć 4 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 4
Rozmiar opakowania 400g
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1483.000 / 350.000
Tłuszcze 2.2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
Węglowodany 70.3 g
  • w tym cukry 0.3 g
Błonnik pokarmowy 3.1 g
Białko 10.8 g
Sól <0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie 2 saszetki = 1 szklanka
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Kasza jaglana z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: pół czerwonej papryki, pół pomarańczowej papryki, pół cukinii, jedna marchewka, garść rodzynek, łyżka masła, ząbek czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/4 szklanki bulionu warzywnego, szczypta kardamonu, kilka listków mięty lub kolendry.

Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie na kilkanaście minut. Warzywa myjemy i kroimy w dość duże kawałki. Następnie podsmażamy je na maśle z odsączonymi rodzynkami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, Całość doprawiamy kardamonem. Po 1-2 minutach dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z bulionem i dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu. Kaszę gotujemy według przepisu. Warzywa podajemy lekko przemieszane z kaszą z dodatkiem mięty lub kolendry.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Informacje o recyklingu Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...