Cenos Kasza gryczana prażona 800 g (8 torebek)
- Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
- Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Efekt o którym traktuje oświadczenie uzyskać można po spożyciu 100 g ugotowanej kaszy. Porcja 50 g suchego produktu stanowi około 130 g produktu po ugotowaniu.
Polecamy również:
Cenos Ryż parboiled
Ceno Kasza jęczmienna wiejska
aż 16 porcji!
Mg - naturalne źródło magnezu
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6 g
- w tym cukry 1.7 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut + czas marynowania mięsa.
Składniki: mięso wołowe 400 g, duża cebula, pomidorki koktajlowe 250 g, rozmaryn, kilka łyżek czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, tymianek, cukier, olej, kilka patyczków do szaszłyków.
Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zalewamy oliwą, winem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Pomidorki kroimy na połówki, układamy przekrojoną stroną do góry w żaroodpornym naczyniu, polewamy oliwą, posypujemy solą, cukrem i tymiankiem. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Po kilku minutach zmniejszamy do 100°C, trzymamy je tak do godziny, zwracając uwagę, żeby się nie przypiekły i nie rozgotowały. W razie potrzeby zmniejszamy temperaturę. Cebulę obieramy i kroimy w dość dużą kostkę. Mięso wyjmujemy z lodówki i nadziewamy na patyczki na przemian z cebulą. Smażymy kilkanaście minut na patelni grillowej, obracając od czasu do czasu. Podajemy z kaszą gryczaną i pomidorkami. Potrawę można udekorować gałązkami rozmarynu.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl