Cenos Kasza owsiana 400 g (4 x 100 g)
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana biała
Cenos Kasza jaglana
czas gotowania: 15 minut
źródło błonnika
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.7 g
- w tym cukry 0.9 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania około 60 minut.
Składniki: 0,5 kg wołowiny np. rostbefu, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oliwy lub oleju, pół słoiczka korniszonów, pieprz marynowany zielony (około 10 ziarenek), 2 łyżki posiekanego szczypioru, sól, pieprz, sałata.
Przygotowanie: Wołowinę kroimy w cienkie plastry, lekko rozbijamy, posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę i zarumieniamy mięso po obu stronach na złoty kolor. Pod koniec smażenia solimy mięso i przekładamy do szerokiego rondla. Cebulę obieramy, kroimy w talarki i podsmażamy na tej samej patelni co mięso. Dodajemy posiekany drobniutko czosnek, zalewamy wodą i zagotowujemy. Całość wlewamy do rondla z mięsem, dodajemy marynowany pieprz i dusimy aż mięso będzie miękkie. Sos można zagęścić dodając łyżkę mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Podajemy z bitkami, korniszonami, szczypiorkiem i sałatą.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje