Cenos Kasza orkiszowa pełnoziarnista 300 g (3 torebki)
Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana prażona extra
Cenos Kasza owsiana
czas gotowania: 15 minut
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g
- w tym cukry 1.8 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.
Składniki: kilka liści kapusty włoskiej, 200 g kaszy orkiszowej, solidna garść suszonych grzybów leśnych (w sezonie można również wykorzystać świeże grzyby), 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, sól, pieprz.
Przygotowanie: Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie. Na oliwie szklimy czosnek i cebulę, a następnie dodajemy posiekane grzyby. Do garnka dodajemy kaszę oraz tymianek i lekko podprażamy. Następnie podlewamy wodą od grzybów oraz czystą wodą i gotujemy do uzyskania konsystencji podobnej do risotto. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i hartujemy w zimnej wodzie. W liście ciasno zawijamy farsz i tak przygotowane gołąbki podsmażamy, a następnie dusimy podlane niedużą ilością wody na małym ogniu około 15 minut.
Przepis na sos znajdziesz na www.cenos.pl
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje