Cenos Kasza orkiszowa pełnoziarnista 300 g (3 torebki)

Cenos Kasza orkiszowa pełnoziarnista 300 g (3 torebki)

Karton 3 x 100 g
  6,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Kasza orkiszowa otrzymywana jest z pełnych ziaren orkiszu - prastarej odmiany pszenicy. Orkisz to znakomite źródło błonnika i białka. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Doskonale nadaje się także jako składnik farszu. Jej bogaty smak podkreśli charakter każdego przygotowanego z jej udziałem dania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza orkiszowa pełnoziarnista
O marce Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 25 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana prażona extra
Cenos Kasza owsiana
Cechy źródło błonnika
czas gotowania: 15 minut
Liczba jednostek 3
Liczba użyć 3 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 3
Rozmiar opakowania 300g
Oświadczenia żywieniowe Orkisz to znakomite źródło błonnika i białka.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1457.000 / 345.000
Tłuszcze 1.7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g
Węglowodany 60.0 g
  • w tym cukry 1.8 g
Błonnik pokarmowy 10.0 g
Białko 17.0 g
Sól <0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Ceno Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Gołąbki z farszem z kaszy i grzybów
Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.

Składniki: kilka liści kapusty włoskiej, 200 g kaszy orkiszowej, solidna garść suszonych grzybów leśnych (w sezonie można również wykorzystać świeże grzyby), 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, sól, pieprz.

Przygotowanie: Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie. Na oliwie szklimy czosnek i cebulę, a następnie dodajemy posiekane grzyby. Do garnka dodajemy kaszę oraz tymianek i lekko podprażamy. Następnie podlewamy wodą od grzybów oraz czystą wodą i gotujemy do uzyskania konsystencji podobnej do risotto. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i hartujemy w zimnej wodzie. W liście ciasno zawijamy farsz i tak przygotowane gołąbki podsmażamy, a następnie dusimy podlane niedużą ilością wody na małym ogniu około 15 minut.
Przepis na sos znajdziesz na www.cenos.pl
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Informacje o recyklingu Karta - Nadające się do recyklingu
`
Ładuję...
Ładuję...