Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg

Zgrzewane 1 kg
  5,55 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dan mięsnych i sosów.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna mazurska
Cechy czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania 1kg

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1379.000 / 326.000
Tłuszcze 0.6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
Węglowodany 65.0 g
  • w tym cukry 1.9 g
Błonnik pokarmowy 8.8 g
Białko 11.0 g
Sól 0.03 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Gulasz z indykiem i warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej.

Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
`
Ładuję...
Ładuję...