Cenos Kasza kuskus pełnoziarnisty 250 g (2 x 125 g)

Cenos Kasza kuskus pełnoziarnisty 250 g (2 x 125 g)

Karton 2 x 125 g
  5,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Kasza kuskus pełnoziarnisty powstaje z ziaren pszenicy Durum, która poddawana jest gotowaniu na parze. Kasza jest łatwa w przygotowaniu. Wymaga jedynie zalania wrzątkiem przed podaniem. Idealnie nadaje się do sałatek, świetnie smakuje z daniami wytrawnymi jak i deserami. Sprawdzi się także jako farsz do zapiekanych pomidorów, papryki czy cukinii.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza kuskus pełnoziarnisty
O marce Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 25 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza bulgur brązowy
Cenos Kasza bulgur
Cechy źródło błonnika
Liczba jednostek 2
Liczba użyć 2 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 2
Rozmiar opakowania 250g
Oświadczenia żywieniowe Źródło błonnika

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1452.000 / 343.000
Tłuszcze 2.1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g
Węglowodany 65.0 g
  • w tym cukry 3.5 g
Błonnik pokarmowy 8.5 g
Białko 12.0 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Kuskus miętowo-korzenny z syropem daktylowym
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania ok. 15 minut.

Składniki: 1 szklanka kaszy kuskusu pełnoziarnistego (sypkiego), 1 granat, pęczek mięty, 3-4 łyżki syropu daktylowego (lub miodu), 5-6 daktyli suszonych, 1 papryka chili, sok z 1 limonki, łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta soli.

Przygotowanie: Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, po czym studzimy. Dodajemy pestki granatu, posiekaną miętę, pokrojone drobno daktyle i chili. Doprawiamy do smaku solą, imbirem, cynamonem, syropem daktylowym i sokiem z limonki.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Informacje o recyklingu Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
`
Ładuję...
Ładuję...