Proste Historie Kluski śląskie z mięsem 450 g
Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
polskie mięso i ziemniaki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.10 g
- w tym cukry 1.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
www.iglotex.pl
(+48) 58 582 42 59
(+48) 58 582 43 81
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.
Kluski śląskie z mięsem w sosie pieczarkowym
Ugotowane kluski polej sosem z podsmażonych pieczarek, pora, białego wina, bulionu i estragonu.
Kluski śląskie z mięsem i paprykowym dipem
Kluski podaj z sosem ze zmiksowanej marynowanej papryki, chleba, oliwy i czosnku.
Kolejny pomysł?
Posiekaj 2 pęczki natki pietruszki, wymieszaj z ciepłą wodą, dodaj 5 łyżek octu, 4 ząbki czosnku i szczyptę soli. Serwuj na zimno z ugotowanymi kluskami.